По една лажица дневно пред појадок и ручек, па речиси целиот локомоторен систем ќе ви се регенерира.

Според зборовите на многу медицински експерти, неправилното држење на телото е главна причина за болки во грбот и зглобовите. Од истите причини, многу е важно да се држите исправено, за да спречите идни компликации.

Покрај вежбите за грб и исправено држење на телото, ви го предлагаме и овој ефикасен домашен лек кој ефикасно исправува и ги враќа во првобитна состојба зглобовите, коските, а особено колената, но ги олеснува и болките.

Потребни состојки:

1 кг мед

10 лажици ленено семе

50 г семки од тиква

5 лажици сусам

3 лажици суво грозје

50 г сончогледови семки

50 г пченица

Постапка:

Измешајте ги сите наведени состојки во поголем сад и мешавината складирајте ја во тегли.

*Пченицата претходно чувајте ја еден или два дена во вода за да набубри и омекне, притоа, секој ден менувајте нова вода. Ако користите пченични снегулки, нема потреба од овој чекор.

Употреба:

Консумирајте по една лажица секој ден пред појадок и уште една пред ручек, па за многу кратко време ќе забележите подобрување.