Потребни состојки:

  • 1 литар ракија
  • 500 г шеќер
  • 500 г малини

Постапка:

Во ракијата ставете ги шеќерот и малините. Складирајте во тегли, добро затворете ги и оставете ги да отстојат 40 дена на сонце. Секој ден малку протресувајте ги теглите за да се промеша содржината.

По 40 дена процедете низ газа и складирајте во стаклено шише.

Чувајте на ладно и темно место.