Светот го освои нов тренд кој се вика ЈАЈЦЕ НА ОБЛАЧЕ, а рецептот е многу едноставен.

Прво е потребно да ги разделите жолчките и белките, а потоа да ги изматите белките во цврст снег, па заедно со жолчките испечете ги во рерна.

Погледнете го видеото за постапката: