ДОБРО ПОГЛЕДНЕТЕ: 3 состојки на етикетата откриваат дали ШАМПОНОТ е отровен!

Некои шампони може да содржат состојки кои се опасни по здравјето.

 

Затоа е најпаметно е добро да ја прочитате етикетата на шампонот:

СУЛФАТИ

 

Оваа состојка придонесува за иритација на кожата, усните па и белите дробови.

 

ФОРМАЛДЕХИД

 

Формалдехидот може да биде поврзан со зголемена опасност од развој на повеќе болести па дури и рак.

Woman is washing her hair

ПАРАБЕН

 

Голем број компании го користат за бактериска заштита на производите. Меѓутоа, оваа хемикалија го имитира естрогенот и кај човекот може да доведе до побрз раст на канцерогените клетки.

 

 

 

Претходна статијаДали имате блокирана сексуална чакра? Може да предизвика љубомора, инфекции и неплодност!
Следна статијаПрироден лек против реума