Мешавина од маслиново масло и лист од орев може да биде корисен мелем кој ќе ви ги ублажи ревматските тегоби.

Болките предизвикани од реума можат да бидат многу непријатни и да ги отежнат секојдневните активности. Овие непријатни симптоми можете да ги ублажите со следново масло:

Потребни состојки:

1 литар нерафинирано маслиново масло

10 лажици исечкани листови од орев

Подготовка:

Се мешаат состојките и се чуваат во затворен стаклен сад, на топло место 30 дена, со секојдневно промешување.

По изминатиот месец дена, маслото се процедува и се мачка на болните места.