Еве како да ги размножите.

Сукулентите го сакаат сонцето и не е потребно често да се полеваат освен во лето, умерено. Не бараат голема грижа. Имаат меснати листови, украсни се и честопати ги разубавуваат нашите градини и животно опкружување. Не бараат некои посебни позиции и услови за одгледување. Можете да ги чувате на маса во днесната соба, на балконот, во градината…сеедно, доволно е само малку земја и доста сонце.

Погледнете го видеото како се размножуваат:

como fazer mudas de suculentas!

Публикувахте от Orquideamania в Четвъртък, 28 юли 2016 г.