Рецептот е едноставен:

Потребни состојки:

1 чаша вода

¼ чаша алкохолна киселина

2 лажици маслиново масло

10-15 капки етерично масло по избор

Постапка:

Имешајте ги сите состојки во празно шише со распрскувач. Добро протресете пред употреба. Испрскајте со оваа течност врз површината која ја бришете или на крпа за бришење прашина.

И тоа е тоа, уживајте во чистотата и мирисот – а сето тоа без хемикалии!