Ви пренесуваме еден сок кој е познат како чудотворен пијалак, а се прави од овошје и зеленчук.

Еве го рецептот за подготовка, па обидетете се да почнете да го употребувате уште денес…

Потребни состојки:

– Еден компир (сладок, батат)

– Еден морков

– Едно јаболко

Постапка:

Измијте го овошјето и зеленчукот, исечете го заедно со кората на парчиња и исцедете го сокот во соковник. Веднаш испијте го сокот.

Можете да додадете лимон за да го освежите вкусот.

Најдобро е овој сок да се пие наутро на празен желудник или еден час по појадокот.

За брзи резултати пијте го овој сок двапати дневно, наутро и пред 17 часот.

Овој чудотворен пијалак е добар за следните болести:

1. Го спречува појавувањето на канцерогени клетките и нивен развој.

2. Ги зајакнува белите дробови, спречува срцев удар и висок крвен притисок.

3. Го зајакнува имунолошкиот систем.

4. Добар е за видот, ги елиминира црвените и уморни очи или сувите очи.

5. Помага да ја отстраните болката од физичкиот тренинг, болката во мускулите.

6. Врши детоксикација, помага кај работата на цревата, го елиминира запекот.

7. Го отстранува лошот здив поради проблемите со варењето и инфекција на грлото.

8. Ги намалува менструалните болки.

Овој пијалак не предизвикува нус појави. Многу е хранлив и помага ако треба да ја намалите телесната тежина.

Ќе збележите дека вашиот имунолошки систем се подобрил после две седмици од консумирањето на овој сок.