“Сакам сите луѓе да видат” – вели овој човек. Совеста му налага овој рецепт да го сподели со сите, за да го дознаат и оние на кои им е потребна помош.

Фахрудин Мухиќ од Сараево, на својот профил го објави спасоносниот рецепт од ѓумбир и мед, со кој и помогнал на неговата тешко болна сопруга.

Вели дека совеста му налага овој рецепт да го сподели со сите луѓе во светот, за да можат за него да дознаат и оние на кои им е потребен.

Еве што тој напиша:

“Пред неколку денови го добив рецептот од еден човек од Сараево. Рецептот се состои од ѓумбир и мед, и еве ја сега тука меѓу “нормалните”, без болки.

Жена ми имаше карцином на ендокрини жлезди и беше на апарати 18 дена. Помина и без операции и без хемотерапија… Денес пука од здравје.

РЕЦЕПТ

Потребни состојки:

2 поголеми корења ѓумбир
500 г мед

Постапка:

Два поголеми корења од свеж ѓумбир се мијат и чистат, па се рендаат најситно во блендер или машина за мелење. Потоа се меша со медот.

Се консумира 3-4 пати на ден по една лажица. Се користи пластична, дрвена или керамичка, но да не е метална (железна).

Првите ефекти се чувствуваат после 2-3 дена. Навистина лекот е одличен, би сакал сите луѓе да го видат, сигурен сум дека некому ќе му помогне, споделете го со своите пријатели”, завршува Мухиќ.