Штом ја изедете првата торта, веднаш ќе посакате да направите и втора!

Потребни состојки:

1 литар млеко

3 лажици какао

6 лажици пченкарен скроб (нишесте)

150 г шеќер

100 г чоколадо

400 г бисквити (какао бисквити)

50 г путер за глазура

200 г чоколадо со лешници

Постапка:

На оган ставете еден литар млеко, 3 лажици какао, 6 лажици нишесте, 150 г шеќер и 100 г искршено чколадо. Гответе на тивок оган и матете со жица постојано додека кремот да згусне.

На дното од калапот наредете еден ред бисквити, па нанесете две полни лажици од кремот у рамномерно распоредете. Врз кремот нанесете уште еден ред бисквити, па повотрно еден слој крем и се така продолжете додека да ви се потроши материјалот. Завршете со ред бисквити.

За глазура: на тивок оган растопете 50 г путер и 200 г чоколадо со лешници, па нанесете одозгора.

Оставете ја тортата да излади еден час во фрижидер, па можете да сечете и да послужите.

Деталите погледнете ги во видеото: