Потребни состојки:

Кора: (х3)

3 белки

3 лажици шеќер

50 г мелени лешници или ореви

½ лажица брашно

за крем:

1 литар млеко

9 жолчки

100 г шеќер

3 лажици брашно

3 кесички пудинг од ванила (3х40 г)

300 г млечно чоколадо со сечкани лешници

300 г бело чоколадо

250 г путер или маргарин

500 мл слатка павлака за шлаг

Постапка:

За кори: изматете ги белките во цврст снег со постепено додавање на шеќерот. Со лажица додајте го брашното и мелените лешници. Мешајте бавно за да остане смесата пенлива. Испечете ги корите во загреана рерна на 180 степени.

За крем: жолчките, шеќерот, брашното и пудинзите сварете ги во млекото и кремот поделете го на два дела.

Во еден дел додајте чоколадо со лешници, а во друг бело чоколадо. Мешајте додека чоколадото да се растопи и соедини со кремот.

Кога кремите ќе изладат, во секоја додајте половина путер омекнат на собна температура и пенасто изматен, па премачкајте ги корите. Украсете по желба.