5 ПОСНИ ТОРТИ…Која од која поубава…Лесни и брзи рецепти
РЕЦЕПТ 1 – Посна крем торта без млеко и јајца – брза и многу вкусна, се топи во уста
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
160 г пудинг со вкус на ванила,
10 лажици шеќер,
1 литар вода (или сок или соино млеко),
екстракт од ванила,
250 г посен маргарин,
200 г шеќер во прав,
3 кесички посен шлаг (150 г),
300 мл газирана вода,
200 г мелени ореви,
100-200 г рендана какао крем табла.
ЗА ОСНОВА:
300 г мелени посни кекси,
100 г маргарин,
100 мл сок
ПОСТАПКАТА можете да ја прочитате ОВДЕ:
Посна крем торта без млеко и јајца – брза и многу вкусна, се топи во уста
РЕЦЕПТ 2 – Совршена БРЗА ПОСНА бела торта…Лесна за подготовка, а сочна, нежна и кремаста…
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
1 пакување посни розен кори
400 милилитри млеко од соја или друго растително млеко
400 грама посно бело чоколадо за готвење
2 маргарин (вкуспно 500 г) на собна Т
2 ванилин шеќер
5 лажици шеќер (може и повеќе)
400 г мелени ореви
ПОСТАПКАТА можете да ја прочитате ОВДЕ:
Совршена БРЗА ПОСНА бела торта…Лесна за подготовка, а сочна, нежна и кремаста…
РЕЦЕПТ 3 – ПОСНА РЕФОРМ ТОРТА Со богат вкус на ореви и чоколадо…
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ (за 1 кора, а се печат 2):
3 лажици мед,
6 лажици шеќер,
250 мл вода,
13 лажици брашно,
5 лажици мелени ореви,
1 кесичка прашок за печиво.
ЗА ФИЛ:
300 г мелени ореви,
250 г шеќер,
100 мл вода,
200 г чоколадо,
250 г маргарин
ПОСТАПКАТА можете да ја прочитате ОВДЕ:
РЕЦЕПТ 4 – БРЗА ФАНТА ТОРТА ГОТОВА ЗА ПОЛОВИНА ЧАС…Освежителна, се топи во уста…со крем банани и желе бонбони
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
400 г бисквити
2 литри фанта сок
4 кесички пудинг од ванила (4х40 г)
10 лажици шеќер
2 коцки маргарин (2х250 г)
200 г крем банани
200 г желе бонбони
ПОСТАПКАТА можете да ја прочитате ОВДЕ:
РЕЦЕПТ 5 – ПОСНА ТОРТА: Измати, испечи и филувај – торта која ќе ве освои на прв залак
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
300 г брашно,
150 г шеќер,
10 г ванилин шеќер,
1 лажичка прашок за печиво,
3 лажици какао,
300 мл газирана вода,
100 мл масло,
100 г посен бисквит,
3 лажици мед,
5 лажички џем од кајсии,
3 лажички вода,
100 г посно чоколадо,
3 лажички масло,
110 г посен шлаг + 200 мл газирана вода и ореви за декорација
ПОСТАПКАТА можете да ја прочитате ОВДЕ:
ПОСНА ТОРТА: Измати, испечи и филувај – торта која ќе ве освои на прв залак