Потребни состојки:
6 јајца
6 лажици шеќер
6 лажици брашно
1 прашок за печиво
4 лажици какао
6 лажици топла вода
За МИЛК крем:
1 литар млеко
100 г густин
4 лажици шеќер
100 г бело чоколадо
250 г путер/маргарин
150 г шеќер во прав
за глазура (топинг):
200 г млечно чоколадо
5 лажици шеќер
150 г путер/маргарин
Постапка:
Кори: јајцата изматете ги со шеќерот. Посебно се промешуваат брашно, прашок за печиво и какао, па се додаваат во изматените јајца. Полека се промешува да остане пенасто.
Додавајте вода и соединете ја смесата која ќе ја излеете во голем плех обложен со хартија. Печете на 180 степени, 20 минути, а печената кора ќе ја поделите на половина, за да добиете две кори.
За МИЛК крем: Од литар млеко одземете 150 мл во кои ќе промешате густин и шеќер. Во зовриеното млеко додадете го густинот и варете со постојано мешање додека да згусне.
Кога ќе излади, додадете пенасто изматен путер со шеќер во прав.
за глазура/топинг: чоколадо, шеќер, млеко и путер ставете ги на оган и мешајте додека состојките да се соединат. Кремот изладете го, така да биде како омекнат путер.
Филување: премачкајте со бел фил, па премачкајте со топинг, ставете ја
втората кора и повторете ја постапката.