Фото и рецепт: Бети Јоси

Наместо пастеризирање со варење во тенџере со вода.

Важно и потребно е убаво да се затворени теглите за да не се расипува.

Машината се пушта на најдолгата програма со најјака температура.

Убаво е тоа да го направите одвечер, бидејќи треба така затворена да остане цела ноќ.

Дури утрото се вадат теглите.

Испробано и со корнишони, салата од карфиол, морков и краставички, пиперки со лукче, компоти.