Проверено ефикасен рецепт!

Бидете упорни и ќе се ослободите од дден голем проблем!

Волчјо око (клавус) е задебелување на кожата кое обично се јавува на стапалото, во предел на малиот и домалиот прст.

Има тврдо средиште па потсетува на волчјо око и оттаму го носи називот.

Местото на кое се наоѓа волчјото око е болно на допир и притисок, па при одење и носење обувки се чувствува болка и навистино чувството е непријатно.

Исто така може да се јави на пета, на други прсти и на табаните.

После многу природни методи а лекување на клавус, издвојуваме еден ефикасен и многу едноставен рецепт со кој ќе го елиминирате волчјото око и останатата тврда кожа.

РЕЦЕПТ

Верувале или не, се’ што е потребно за овој рецепт е чувар куќа и фластер. За билката Чувар куќа имаме многу пишувано.

Тоа е исклучително корисна билка а не бара никакво внимание и грижа. Најчесто ја наоѓаме на карпести места, ѕидови, или како домашно одгледувана во лонци или на кров од куќа.

Упатство:

Земете еден лист чувар куќа па отстранете ја тенката кожичка која го опкружува од едната страна.

Потоа ливчето ставете го на клавусот така што страната без кожичка ќе биде брз него. залепете го фластерот преку листот и оставете го цел ден, па навечер заменете го со нов лист и фластер.

Не пропуштајте да го носите фластерот навечер, бидејќи тогаш билката има најголем ефект.

За неколку дена, најчесто за 3-4, волчјото око ќе исчезне заедно со коренот, а неговото место ќе го замени здраво ткиво.

Ова е стар и испробан рецепт кој навистина дава резултати за многу кратко време.

ЗАПАМТЕТЕ: бидете упорни! Не се откажувајте после првиот ден и упорно менувајте ги фластерите!