Во милион денешни диети оваа се издвојува како чудо од диета!

Секако, поради килограмите кои ќе ги намалите за 15 дена, а тоа се ни повеќе ни помалку, туку 15 килограми!

Има бројни искуства со оваа диета, а што е најважно – не е нездрава и не го ослабува имунитетот. Најчесто од јавените искуства за 15 дена се слабеат 13 кг, но тоа секако зависи индивидуално од случај до случај.

Но, минималниот износ е секако 10 кг и она што е најважно, по завршеток на диетата килограмите не се враќаат брзо како што е случај со другите јо-јо диети. Секако, не е поентата да ја завршите диетата и веднаш да изедете две пици и торта. Најважна е умереноста. Пијте доста вода и резултатите ќе бидат видливи веќе за 5 дена!

ПОЈАДОКОТ е ист за секој ден: 1 портокал, 1 двопек, 1 шолја чај или кафе без шеќер.

РУЧЕК и ВЕЧЕРА

1 ДЕН

1 портокал
1 варено јајце
1 кисело млеко (200г)
2 домати
2 варени јајца
½ главица зелена салата

2 ДЕН

1 портокал
1 варено јајце
1 кисело млеко
1 шолја чај или кафе
125 г мелено месо
1 домат
1 портокал
1 двопек

3 ДЕН

1 портокал
1 варено јајце
1 кисело млеко
1 главица салата
125 г мелено месо
1 домат
1 портокал
1 шолја кафе или чај

4 ДЕН

125 г младо сирење
1 портокал
1 двопек
125 г мелено месо
2 домати
1 јаболко
1 двопек

5 ДЕН

200 г варено месо или риба
1 домат
1 двопек
500 г варен зеленчук (морков, карфиол)
1 јајце

НАПОМЕНА: месото можете да го зачините со сув зачин, но минимално, користете прстофат. За првите 5 дена ќе ослабете 3 до 5 килограми, но после тоа доаѓа до нагло слабеење. Имате план за 5 дена, повторете го трипати.

После завршување на диетата, за да ја одржувате килажата: Секој понеделник е ист ден и се јаде следното:

Појадок: една чаша сок од лимон без шеќер.
Ручек: едно јаболко и еден двопек
Вечера: едно варено јајце, еден домат и еден двопек.

Многу важно: Алкохол не смее да се консумира, храната може да се јаде приготвена топло или ладно. Не смее да се изостави ниту една намирница и не смее да се намалуваат или зголемуваат количините.