Болките и вода во колено, настанати после повреда, ќе се елиминираат со оваа многу едноставна облога. Понекогаш лекот чини петпари, затоа споделете го со вашите пријатели, можеби некому многу ќе му помогнете!

РЕЦЕПТ

Земете жолчка од свежо јајце и помешајте ја со една лажица сол. Смесата нанесете ја врз повреденото колено.

Преку тоа ставете целофан или најлон фолија. Облогата фиксирајте ја со еластичен завој.

Оваа облога треба да се обновува на секои два часа, односно да се става нова, со свежа жолчка. Во текот на денот потребно е да се стават пет облози.