Сите се согласуваме дека одржувањето на личната хигиена е многу важно. Тоа игра клучна улога во нашето здравје. Одржувањето на чистотата на телото не само што не прави да се чувствуваме добро, туку и привлекува луѓе. Се чувствувате свежо и мирисате добро цел ден. Сепак, научниците открија некои интересни факти за делот од телото што прво го миете кога се туширате. Може да звучи апсурдно, но тој дел од телото кажува нешто во врска со вашата личност.

Лице

Некои луѓе прво го мијат лицето. Што значи тоа? Луѓето се фокусираат на пари и тоа е најважното нешто во нивниот живот. Интегритетот и достоинството доаѓаат само по пари. Нивниот цел живот е да заработат доволно пари за да си ја обезбеди сопствената и иднината на своите деца. Често се насочени кон себе и не им е грижа многу за тоа што другите размислуваат за нив. Оние кои прво го мијат лицето, исто така, генерално се добри во креветот и очекуваат исто од нивниот партнер.

Коса

Оние кои прво ја мијат косата, се уметнички души. Тие не се логички насочени и најчесто се водат од срцето, а не од главата. Парите никогаш не ми паѓаат на ум. Тие го минуваат најголемиот дел од својот ден сонувајќи, но можат да добијат многу од она што другите не би можеле да го направат. Другите можат да ги гледаат како мрзливи и слаби, но неуморно работат за постигнување на нивната цел. Тие сакаат да се дружат со уметници и сликари. Тие се добри во креветот затоа што сакаат да истражуваат и да го направат својот партнер среќен.

Гради

Луѓето кои прво ги мијат градите се многу внимателни и логични. Тие секогаш се водени од разумот. Тие не сакаат да губат време на празни приказни, па веднаш се обраќаат на вистинското место. Тие не сакаат да ги прекинат кога вршат важни задачи и не се согласуваат со луѓе кои не го делат нивното мислење. Тие се добри љубовници и сакаат да го споделат креветот со слични со себе.

Пазуви

Ако прво ги миете пазувите, тоа значи дека сте лице кое може да зависи од другите, но, исто така, работи многу добро. Луѓето сакаат да поминат време со вас. Вие сте многу популарни и весели во групата. Меѓутоа, честопати доаѓате во неволја, бидејќи многу луѓе можат да ја искористат вашата благородна природа и да ве излажат. За да живеете среќно, внимавајте на оние кои можат да ви закачат нож во грб. Вашиот најдобар партнер е лице кое прво ги мие рамената.

Рамена

Луѓето кои прво ги мијат рамениците може да имаат проблеми со постигнување на своите цели. Без оглед на тоа колку се трудат тие често се откажуваат од своите задачи. Луѓето ги избегнуваат и може да се чувствуваат осамено. Често овие луѓе се привлечени од слава и пари. Тие не го ценат својот живот и сакаат да се коцкаат и да пијат, бидејќи тоа им носи моментална среќа. Тие немаат среќа да го најдат вистинскиот партнер и често завршуваат сами.

Уши

Оние кои прво ги мијат ушите се многу добри набљудувачи. Тие сакаат да учат и нивното знаење е огромно. Сепак, нивниот најголем недостаток е тврдоглавоста. Тие можат да бидат малку арогантни со другите поради нивниот сигурен став. Понекогаш тие ги гледаат другите од висина затоа што овие луѓе немаат доволно капацитет да го прифатат сето тоа знаење што го имаат.

Интимни делови

Луѓето кои прво ги мијат интимните делови од телото се многу посветени и љубители на љубовта. Тие се отворени само за мал број на среќни луѓе кои ги сметаат за вистински пријатели. Тие се многу романтични и сјаат во кревет. Нивната сродна душа е некој кој ја дели истата страст како и тие.

Врат

Според истражувањето, оние кои прво го мијат вратот се кукавици. Тие имаат многу кратко прилагодување и секогаш наоѓаат начин да избегнат одговорност. Тие се познати како многу рамнодушни. Од друга страна, тие мислат дека другите не можат да го прифатат нивниот провокативен изглед. Тие, исто така, веруваат дека целиот свет има заговор против нив.

Нозе

Луѓето кои прво ги мијат стапалата се многу пасивни. Често се предаваат брзо во сите тешки ситуации и не се добри партнери. Тие имаат ограничен агол на гледање. Тие не сакаат да ги прошират своите аспекти и да направат нешто креативно во животот. Тие сакаат да постигнат нешто големо, но се плашат од неуспех, па дури и не се обидуваат. Тие се добри партнери за оние кои се слични на нв, бидејќи само тие можат да ги поднесат.

Други делови

Оние кои прво се движат кон други делови на телото се многу просечни. Внатре тие се всушност многу силни, но не можат да ја препознаат својата сила. Им треба некој да ги притиска одвреме-навреме за да ги разбере нивните потенцијали. Ги прифаќаат луѓето со сите нивни грешки и речиси со сите се согласуваат добро. Тие би сакале да бидат смели во кревет, но не можат да ги изразат своите желби. Тие се најдобри партнери со оние кои прво го мијат лицето.