Во садот каде ги чувате ситните парички наросете малку сол – ЕВЕ ЗОШТО

Иако работите од утро до мрак, вашата заработувачка не ги задоволува потребите на семејството и тоа ве фрустрира. Но, не грижете се, сето тоа може да се промени. 

На сите ни се потребни пари бидејќи одамна живееме во време на неизвесност кога се тркаме за подобро утре. Некои од нас играат лотарија, мажите не излегуваат од спортски обложувалници, а во најлош случај и она малку пари завршуваат на коцка.

Според едно старо верување, парите во вашата куќа ќе се задржат доколку монетите, односно ситните парички кои ги добивате како кусур, секогаш ги чувате на едно посебно одбрано место.

Ова е народно верување, но ништо не губите ако пробате.

Од купот парички извлечете 2-3 монети, врзете ги силно со конец а потоа преку нив наросете сол. Се верува дека на тој начин во вашиот дом ќе се привлече среќа, кога станува збор за материјална благосостојба.

Претходна статијаОхридски ПИНЕРЛИ – не можете да им одолеете
Следна статијаСе мачкаш а тие сами паѓаат – рецепт за отстранување на влакненца од лице