Во јуни ова е најважната прихрана за доматите, но и за цвеќињата…

Со прихранувањето на растенијата може да им се помогне да ја зголемат нивната продуктивност и принос. Достапноста на доволни количини на хранливи материи за растенијата овозможува оптимален раст, цветање и развој на плодови.

Растенијата растат и земаат хранливи материи од почвата. Ако почвата не е богата со одредени хранливи материи неопходни за раст и развој на растенијата, тие ќе покажат знаци на недостаток и нивниот раст ќе биде ограничен.

Овој додаток за прихранување на растенијата (рецепт подолу) ќе ја зголеми содржината на азот и фосфор во земјата, ќе ја спречи болеста на коренот и нападот на габични заболувања. Измешајте:

1 лажица сода бикарбона
и 1 лажица сув квасец.
Додајте 500 мл ладна вода.

Оваа смеса се разредува со 10 литри ладна вода и веднаш наводнете ги растенијата. Можете да го користите овој додаток на секои 15 дена. Видеото погледнете го ТУКА.