Пациент кој од пред неколку денови, во тешка состојба е на клиниката за инфективни болести, има итна потреба од крв (крвна група RH 0 позитив) од веќе излечен пациент од КОВИД 19.

Станува збор за пациент кој веќе е хоспитализиран на скопската Клиника за инфективни болести и има потреба од крв од пациент кој веќе ја прележал болеста.

Затоа, сите хумани луѓе кои се излекувале од Ковид 19 можат да се јават на овој апел со цел да се спаси човечкиот живот.

Повеќе информации на следниот линк: