Дома Тагови тинктура

Таг: тинктура

Набавете жалфија и направете лек за здрави непца, заби, грло, желудник...

Жалфијата е многу лековита билка која расте самоникната по карпи и високи места, но може и да се одгледува. По другите краишта од Балканот...

Лек за ослабен срцев мускул, да се спречи инфаркт

Ова е многу лековита билка особено за лица кои имаат проблем со крвниот притисок. Многумина би можеле да го стабилизираат притисокот со помош на...

40-дневен режим за одзатнување на крвните садови

За ослободување од токсините во крвта, зголемување на еластичноста на крвните садови и нивно чистење од наслаги, се препорачува нивно прочистување кое може да...

Направете лек со кокичиња

Некои студии покажуваат дека кокичињата помагаат за подобрување на функциите на мозокот. Лековит алкохолен екстракт се приготвува со кокиче и ракија. Бројот на кокичињата треба да соодветствува со милилитрите на ракијата, односно во...