Дома Тагови Свети Никола летен

Таг: Свети Никола летен

УТРЕ Е ЛЕТЕН СВЕТИ НИКОЛА: Дарувајте ги децата и помолете се...

Свети Никола е најпразнуваниот светител во Македонија, на кого најмногу семејства му искажуваат почит co негово прославување како домашна слава. Ho тоа се однесува...

ДЕНЕС Е ЛЕТЕН СВЕТИ НИКОЛА: Со неговите молитви се оздравува, а...

На овој голем ден, на праведникот, чyдотворецот, иcцелителот, заштитникот на морепловците, децата и рибарите, треба да му се обратиме со овие три молитви: Молитва прва...

ЛЕТЕН СВЕТИ НИКОЛА – Со помош на неговите молитви се случуваат...

Пренесување на моштите на Свети Николај во Бари (Свети Никола – Летен). Празник на пренесувањето на м оштите на Свети Никола Мирликиски. Сè до XI век...