Дома Тагови Свети Кузман и Дамјан

Таг: Свети Кузман и Дамјан

Утре ги славиме чудотворците Козма и Дамјан, а оваа молитва со...

Лекарите и здравствените установи ги слават како заштитници на својата професија. Празникот на светите бессребреници Козма и Дамјан православната црква и верниците го одбележуваат на...

Денес е голем и тежок празник – Ги славиме Светите Кузман...

„Бесплатно добивте, бесплатно давајте“ ! Свети Кузман и Дамјан, свети чудотворци, помолете Го Господа да ми подари простување на моите согрешенија! Свети бесребреници и чудотворци, Козмане...