Дома Тагови Петровденски пост

Таг: Петровденски пост

Еве зошто на Петровден задолжително се приготвува „БЕЛ МАЖ“: оригинален рецепт...

Оваа година на 12 јули го прославуваме еден од најважните летни празници - денот на првите апостоли Свети Петар и Павле. Покрај ритуалите и...

На Свети Вит започнува Петровденскиот пост: Најлесниот од сите 4 пости,...

За верниците на Македонската православна црква (МПЦ) првиот ден од постот на Свети Петар се совпаѓа со денот на Свети Вид, на 28 јуни...