Дома Тагови намирници

Таг: намирници

Колкав е рокот на намирниците откако ќе ги отворите: ОВА мора...

Отворените кикирики смеат да стојат најмногу 30 дена. После тоа во нив се развива опасната габа Aspergillus flavus која го произведува еден од најопасните...

Немате вага? ЕВЕ како точно да ја измерите било која намирница

Прочитајте како да ги измерите намирниците во случај да сте останале без кујнска вага, токму кога ви треба! Прашок за печиво = 1 мала...

Ако многу ви смрди прдежот – тоа може да значи 2...

-Што значи тивок прдеж, зачесетен прдеж, прдеж кој многу смрди… Што значи ако прдежот смрди многу силно, а што значи ако не смрди воопшто? Дознајте...

Прочитајте кои намирници се многу богати со железо

При лекувањето на анемијата, лекарите најчесто препорачуваат суплементи. Меѓутоа, во суплементите најчесто недостигаат ензими и други витамини и минерали кои се неопходи за соодветно...