Прочитајте како да ги измерите намирниците во случај да сте останале без кујнска вага, токму кога ви треба!

 • Прашок за печиво = 1 мала лажичка (6 г)
 • Брашно = 1 голема лажица (12 г)
 • Густин = 1 голема лажица (10 г)
 • Шеќер кристален = 1 голема лажица (15 г)
 • Шеќер во прав = 1 голема лажица (10 г)
 • Какао во прав = 1 голема лажица (10 г)
 • Мелени јаткасти плодови = 1 голема лажица (10 г)
 • Мелен мак = 1 голема лажица (15 г)
 • Палента = 1 голема лажица (15 г)
 • Презла = 1 голема лажица (15 г)
 • Гриз = 1 голема лажица (15 г)
 • Суво грозје = 1 голема лажица (20 г)
 • Рендано чоколадо = 1 голема лажица (15 г)
 • Цимет = 1 голема лажица (2 г)
 • Мед = 1 голема лажица (30 г)
 • Млеко = 1 голема лажица (15 г)
 • Масло = 1 голема лажица (10 г)
 • Путер/маргарин = 1 голема лажица (20 г)
 • Свинска маст = 1 голема лажица (15 г)
 • Свежо сирење = 1 голема лажица (30 г)
 • Кисела павлака = 1 голема лажица (12 г)