Дома Тагови масло на животот – маслиново масло

Таг: масло на животот – маслиново масло

Маслиновото масло може да биде штeтнo ако вака го користите, има...

Маслиновото масло е основна состојка на секоја медитеранска исхрана. За бенефитите кои маслиновото масло ги има врз нашето здравје доста се знае. Богато е...

Лек од Библијата стар 3000 години кој го обновува имунитетот и...

Маслиновиот лист има многу лековити својства. Олеуропеинот е најактивното соединение во лисјата на маслиновото масло кое има докажан терапевтски ефект. Маслиновото дрво се споменува...

Мешавина од сол и маслиново масло – третман за болки во...

Според некои статистички податоци 90% од луѓето некогаш се соочиле со болка во грбот. Една третина од испитаниците на возраст од 15 до 70...

Маслиновото масло помага во намалување на ризикот од срцеви и цереброваскуларни...

Маслиновото масло е основна состојка на секоја медитеранска исхрана. За бенефитите кои маслиновото масло ги има врз нашето здравје доста се знае, но што...

Човек кој доживеал 114 години: Тајната на долговечноста е во овие...

Освен на своето тело, Бернард работел и на тоа, до последниот ден и мозокот да му остане во форма! Светската здравствена организација соопшти дека просечниот...