Дома Тагови Мала Богородица

Таг: Мала Богородица

Се ближи голем празник – МАЛА БОГОРОДИЦА, заштитничка на жените и...

Утрена богослужба, а потоа и света литургија се одржува утре во православните христијански храмови по повод празникот Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица...

Се ближи голем празник обележан со црвени букви – Мала Богородица,...

Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица) е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите...

Празник на Појасот на Пресвета Богородица – До Мала Богородица жените...

Во “Меѓуспојницата” која трае од Голема до Мала Богородица постојат обичаи кај народот кои се почитуваат со векови наназад. Мажите може да ги работат...

+ МАЛА БОГОРОДИЦА Пресвета Богородица Трорачица, напомош!

Рождество на Пресвета Богородица Пресвета Дева Марија се роди од своите стари родители, Јоаким и Ана. Татко ѝ беше од племето Давидово, а мајка ѝ...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"