Дома Тагови линијар

Таг: линијар

Како да измерите притисок со линијар, конец и прстен

Луѓето отсекогаш немаа апарати за мерење на притисок, па нашите стари вака правеа... Секако, најпрецизно е да се мери притисокот со живин апарат, но често...