Дома Тагови квасец како лек

Таг: квасец како лек

Д-Р ХРУШЧОВ: Домашен природен лек и антибиотик за заштита од вируси,...

Квасецот е исклучително здрав и богат со бројни нутриенти и минерали. Освен што се користи во подготовката на печива и леб, тој е одличен...

КВАСЕЦ И МЛЕКО: Повеќе немам проблеми со вишокот килограми, холестерол и...

Квасецот е жив микроорганизам, едноклеточна габа која е клучна за ферментација на шеќерот. Меѓу многуте видови квасец, најпознат е „Saccharomices cerevisiae“, од кој се...

Пиела квасец секој ден, а за 1 месец се случиле големи...

Квасецот е исклучително здрав и богат со бројни нутриенти и минерали. Освен што се користи во подготовката на печива и леб, тој е одличен...