Дома Тагови кучиња за детектирање на болести

Таг: кучиња за детектирање на болести

Во иднина ќе се користат кучиња за да се детектираат оние...

Научниците сметаат дека кучињата би можеле да ги откриваат заболените од корона и да ги пронаоѓаат асимптоматските носители. Студијата се базира на претходни истражувања на...