Дома Тагови Ѓурѓовден

Таг: Ѓурѓовден

Да си убав, здрав, весел, да цутиш како цвеќињава! Честит Ѓурѓевден!

Како општонароден празник, а посебно како главно сточарско празнување, Ѓурѓовден по своето значење и по изобилството обичаи кои го следат особено се издвојува од...

Денес не се работи за да се спасиме од град: БЕЛА...

Овој празник, познат како Бела сабота главно се празнува во Осоговија, Пијанец, Малешево, Ѓорноџумајско, Радовишки Шоплук и во некои соседни предели. Најчесто, на овој...