Дома Тагови фанурија

Таг: фанурија

ФАНУРИЈА- Традиционален посен колач кој се приготвува по повод празникот Свети...

Ова е традиционален колач, таканаречен сладок леб кој се прави по повод празникот на Свети Фануриј. Празникот секогаш се слави на 9 септември. Колачот...

Утре е Свети Фануриј, заштитник на учениците и студентите – замислете...

„Спаси ја, Гoспoди, мајка му на св. Фануриј и пoмoгни ми мeнe грeш-ниoт”. Се приготвува и Фануропита во чест на св. Фануриј (фанурија, фануропита)...