Дома Тагови еширихија коли

Таг: еширихија коли

Третман на уринарни инфекции при бременост

Асимптоматската бактериурија е состојба при која има присуството на бактерии во урината. Тоа е состојба во која уринската култура открива значителен пораст на патогени,...

Умебоши сливите се природен лек за Ешерихија коли, природен антибиотик и...

Умебоши или јапонската солена слива е вид на овошје кое често се нарекува слива иако по потекло е од видот на кајсијата. Имаат исклучително солен...