Дома Тагови есенска качунка

Таг: есенска качунка

“Во неделата ползев, не можев да застанам на нозе, а во...

Есенски мразовец (лат. Colchicum autumnale): Оваа растение со прекрасни розови цветчиња е првиот весник кој го најавува почетокот на зимата. Го нарекуваат зимска качунка...