Дома Тагови брак

Таг: брак

За бракот и семејниот живот: Сите жени не се Благослов за...

Смислата на бракот е во причинувањето на радост. Се подразбира дека брачниот живот е најсреќен, најпотполн и најбогат. Тоа е совршена Божествена установа. Божествената...

За сите снаи и свекрви, сегашни и идни – поучна приказна

Една девојка Марија се омажила и отишла да живее кај својот сопруг и неговата мајка. За кратко време Марија сфатила дека нема да живее...