Фото и рецепт: Маја Митиќ
ЕДНОСТАВНО И ВКУСНО

Потребни состојки:

Суви пиперки од низа, може и лути или мешани

5-6 јајца

Малку масло, сол

Малку урда по вкус

Постапка:

Се варат сувите пиперки во вода. Кога се сварени се цедат па се сечкаат.

Пиперките се пропржуваат во масло, па се додаваат 5-6 матени јајца, па се допржува со јајцата.

Се зачинува по вкус.

Коментар: „цел живот да ми го даваат да го јадам – ќе го јадам и нема да здосади, само по можност малку да е лутко!“

Фото и рецепт: Маја Митиќ
Од Македонска кујна – некогаш и денес