Home архива СОВРШЕНИ ЃЕВРЕЦИ…Се прават брзо и лесно, а излегуваат многу меки и крцкави…

СОВРШЕНИ ЃЕВРЕЦИ…Се прават брзо и лесно, а излегуваат многу меки и крцкави…

СОВРШЕНИ ЃЕВРЕЦИ…Се прават брзо и лесно, а излегуваат многу меки и крцкави…

Ѓевреците се едно од оние мали задоволства што го освојуваат срцето со својата едноставност и неверојатен вкус.

Крцкави однадвор, а меки и воздушести одвнатре, тие се совршен спој на традиција и лесна подготовка, пишува НМД.

Овој рецепт за брзи и лесни ѓевреци е идеален за секој што сака да ужива во домашно приготвена ужина или појадок, без да поминува часови во кујната.

Со само едно стасување на тестото и неколку едноставни чекори, ќе добиете ѓевреци што мирисаат неодоливо и се топат во уста.

Подгответе се да ги импресионирате вашите најблиски со овие мали ремек-дела! Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

300 мл топла вода
1 лажичка шеќер
1,5 лажички сув квасец (5 г)
2 лажици масло
550 г брашно (меко Т400)
1 лажичка сол

И уште:
100 г сусам
80 мл млака вода
1 лажичка мед
НМД

ПОСТАПКАТА опишана во детали прочитајте ја ОВДЕ:

Направете го овој крцкав ПОСЕН ЃЕВРЕК многу брзо и лесно – овој рецепт можат и почетници да го прават

Видеото можете да го погледнете ОВДЕ: