СОВРШЕНИ ЃЕВРЕЦИ…Се прават брзо и лесно, а излегуваат многу меки и крцкави…
Ѓевреците се едно од оние мали задоволства што го освојуваат срцето со својата едноставност и неверојатен вкус.
Крцкави однадвор, а меки и воздушести одвнатре, тие се совршен спој на традиција и лесна подготовка, пишува НМД.
Овој рецепт за брзи и лесни ѓевреци е идеален за секој што сака да ужива во домашно приготвена ужина или појадок, без да поминува часови во кујната.
Со само едно стасување на тестото и неколку едноставни чекори, ќе добиете ѓевреци што мирисаат неодоливо и се топат во уста.
Подгответе се да ги импресионирате вашите најблиски со овие мали ремек-дела! Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
300 мл топла вода
1 лажичка шеќер
1,5 лажички сув квасец (5 г)
2 лажици масло
550 г брашно (меко Т400)
1 лажичка сол
И уште:
100 г сусам
80 мл млака вода
1 лажичка мед
НМД
ПОСТАПКАТА опишана во детали прочитајте ја ОВДЕ:
Видеото можете да го погледнете ОВДЕ: