СМЕСА БР.1

Потребно:

50 г семе од коприва

100 г бадем непечен

100 г мед

Подготовка:

Семето и бадемот се мелат во блендер, па се мешаат со медот додека да се добие густа паста.

Секое утро се зема по една лажичка.

СМЕСА БР.2

Потребно:

1 кг мед

50 г семе од коприва

50 г лист од коприва

Подготовка:

Се мешаат состојките убаво за да се изедначи смесата.

Секое утро се зема по една лажичка.