Болката во рбетот знае да биде многу мачна и исцрпувачка состојба.

Болките може да бдат многу силни и да ги спречуваат секојдневните активности.

Меѓутоа, постои решение со чија помош ќе се ослободите од тие болки.

Обратете внимание на своето држење. Немојте да седите подгрбавено и внимавајте во која положба спиете.

За грбот е добро да спиете на што потврд душек. Движете се повеќе, немојде долго да седите, станувајте повремено и прошетувајте.

Доколку почувствувате болки, не посегнувајте веднаш по лекови против болка.

Тие можеби ќе ги намалат болките, но најчесто го оптеретуваат црниот дроб и предизвикуваат други штети. Затоа внимавајте да не ги користите често.

Најдобро е да пробате со природен лек кој нема штетни последици. Овој лек ќе ви помогне за болки во кичмата.

Исечкајте лук, нанесете го на газа и нанесете го на болното место како облога, да делува околу два часа.

Покрај тоа, земете 4 чешниња лук и сварете ги со 200 мл млеко. Испијте 1 шолја, а можете да додадете и мед за да го неутрализирате вкусот.