Секој ден може да јадете по 1,5 кг банани, кои не ги делите по оброци, туку ги јадете тогаш кога ќе ви се присака. Покрај ова е неопходно да пиете многу зелен чај, без шеќер или друг засладувач. Освен банани, може да јадете и по две тврдо сварени јајца.

Од ваквата исхрана вашиот организам добива најмногу 1300 калории дневно, што овозможува дневно да губите по 1 килограм.

Траење на диетата: 3-7 дена.

Во што се состои тајната на оваа диета?

Бананите содржат голема количина јаглехидрати, шеќер, витамин Е, Ц, Б6 и минерали, но не содржат масти. На тој начин, вашиот организам добива хранливи материи во неопходни количини, но бидејќи не внесувате високо-калорична храна, непостои опасност од добивање на сувишни килограми.

Покрај тоа, бананите се многу корисни за здравјето. Тие содржат диетални влакна, корисни се за подобра работа на цревата, имаат многу калиум, кој го јакне срцето.

Банана диетата го нормализира вашиот метаболизам, ја подобрува состојбата на кожата, итн…