Овој човек кој претходно боледувал од многу болести и имал слабо здравје, денес е здрав како дрен бидејќи секој ден јаде лук на гладен стомак…

Лукот се користи како природен лук веќе со години, поради неговите антибиотски својства.

Исто така, тој е многу ефикасен во борбата против разни инфекции и болести. Но, овој зеленчук е најефикасен доколку го користите наутро на гладен стомак, бидејќи на тој начин телото ги апсорбира сите потребни хранливи состојки.

Лукот е најдобар природен лек за висок крвен притисок, без несакани ефекти.

Овој зеленчук е исто така многу корисен и за луѓето кои страдаат од артритис, бидејќи има неверојатна моќ да ги спречува воспаленијата.

Со јадење на лукот на празен стомак, ефикасно се намалуваат симптомите на артритис и болки во зглобовите.

Покрај тоа, лукот ги спречува габичните, бактериските и ХПВ инфекциите. Со редовно консумирање овие инфекции многу полесно се лекуваат.

Со редовно јадење на лукот во утринските часови се подобрува функцијата на имунолошкиот систем со што станувате помалку подложни на бактериски инфекции, особено ако често страдате од настинки, назални алергии или други болести.

Едно чешне лук содржи 5 мг калциум, 12 мг калиум и над 100 сулфурни соединенија.

Лукот ја подобрува функцијата на белите дробови: може да спречи голем број респираторни болести како пневмонија, бронхитис, кашлица и слично.