Потребни состојки:

  • 500 г ореви
  • 500 г кори за баклава
  • 400 г шеќер
  • 250 г путер

За шербет:

  • 600 г шеќер
  • 600 мл вода
  • 1 лимон

Погледнете ја постапката во видеото: