РЕФЛЕКСОЛОГИЈА – 6 точки на увото кои се поврзани со различни органи

На социјалните мрежи една ​жена​ сподели свои искуство: со помош на обична штипка за​ алишта, таа успеала да се ослободи од многу болки во телото.

Рефлексологијата​ е дел од ​медицината која применува ​притискање на ​одредени точки од телото. Ова е особено погоден ​метод за ​примена​ на уво, ​затоа што на него има многу ​нервни завршетоци.

Со помош на штипка за алишта можете да извршите притисок врз одредени нервни завршетоци и на тој начин да се ослободите од некоја непријатна болка.

Со помош на овие 6 точки, увото е поврзано со сите делови на телото.

Болката во одредени области може да се излекува со притисок на одредени точки:

1.Рамена​и болки во грбот

Горниот​ дел на ​увото ​е поврзан со ​грбот и рамената. ​Ставете ја штипката во времетраење од 60 секунди,​ и на овој начин​ ќе ​се ослободите од ​напнатоста во грбот и ќе ​ја намалите болката.

За оптимални резултати, постапката треба​да се повтори неколку​пати во текот на денот.

Лекување на внатрешните органи во телото:

2.Внатрешни органи во телото

Веднаш под точката на грбот се наоѓа точката на органите.​Оваа точка е ​поврзана со сите​органи во телото.​Дури и​ само ​нежна масажа​ со прстите​ може да ви помогне.​Меѓутоа, ​ако имате​ некоја силна внатрешна ​болка, ​треба да ​се консултирате со лекар.

3.Зглобови

Горниот,​централен дел на ​ушната школка​ му припаѓа на ​зглобовите.​ Со ​притисок ​со помош на штипка за​ алишта ​би можеле да го решите проблемот со болни зглобови на рацете и нозете. Меѓутоа, доколку имате хронични болки, сепак консултирајте се со вашиот лекар.

4.Синуси и грло

Долниот ​дел на ​увото​ е поврзан со ​параназалните синуси ​и грлото.​ Кога сте настинати ​или ​имате почетен стадиум на синусна инфекција,​ штипката​ може да направи чудо.

5.Дигестија

Веднаш под точката за синуси и грло се наоѓа точката​ која е поврзана со ​варењето на храната. Болките во стомак ​или грчевите ​можете да ги намалите ​или дури и ​целосно да ги елиминирате. Патем, методот може ​да се примени и ​превентивно​…

6.Глава и срце

Увото е поврзано со двата најважни делови од телото – главата и срцето. Главоболката или проблемите со срцето можат да се намалат со обично притскање на оваа точка, со помош на штипка за алишта.

Претходна статијаДали сте еден од трите НАЈПРИВЛЕЧНИ хороскопски знаци?
Следна статијаСрамежливоста може да ве убие! Ова се знаци за анален карцином