Home печено месо ПРСТИ ДА ИЗЛИЖЕШ! Месо печено во рерна, толку меко и вкусно, се...

ПРСТИ ДА ИЗЛИЖЕШ! Месо печено во рерна, толку меко и вкусно, се топи и целото со распаѓа од што е кревко…

ПРСТИ ДА ИЗЛИЖЕШ! Месо печено во рерна, толку меко и вкусно, се топи и целото со распаѓа од што е кревко…

Здраво пријатели! Денес ќе ви покажам како јас готвам неверојатно нежно и сочно свинско месо во рерна. Месото е печено до совршенство, толку ароматично и меко што се топи во уста!

Овој лесен рецепт за месо печено во рерна е идеален за свечени пригоди, семејни вечери или посебно неделно јадење. Бавното готвење во рерна го одржува свинското месо сочно и му дава прекрасна крцкава кора.

Пробајте го овој импресивен рецепт и уживајте во вкусно, нежно и лесно приготвливо јадење со месо! Гответе со радост! Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ и подготовка:

1 кг свински врат
мелен пипер
1 лажичка сол
1/2 лажичка мелен коријандер
1 лажичка црвен пипер
30-40 г растопен путер
намачкајте ги зачините во парчето месо

2 чешниња лук исечкани на мали парчиња
ставете го лукот во дупките
посипете со масло

маринирајте најмалку 1 час
малку масло и
20 г растопен путер
гранче рузмарин

печете 2 часа на 160-170 степени
Извадете ја фолијата и посипете го со сокот што го пуштило самото месо.
Печете уште 10 минути на 180 степени додека да порумени

Уживајте во вашиот оброк. Деталите од постапката можете да ги погледнете во видеото ОВДЕ: