Постојат бројни истражувања за тоа дека сода бикарбоната и лимонот може да имаат голема корист за телото.

Лимонот е докажано анти-канцероген. Се тврди дека има силен ефект против цисти и тумори, подеднакво!

Д-лимонен и сродните терпени (органски соединенија) покажале дека имаат значајна корист во истражувањата направени врз животни, против широк спектар на различни видови канцер.

И лимонот и содата имаат влијание врз спречувањето на натамошното ширење на канцерот.

Се што треба да направите е следното:

Измешајте две лажички сок од органски лимон и половина лажичка сода бикарбона.

Користете висока чаша, затоа што при нивно комбинирање настанува реакција, односно пена, па потребно е да се почека неколку минути да спадне пената, а мешавината да се испие на екс.

Оваа комбинација е исто така позната како средство за инстантно стопирање на настинката.

Пред да започнете со користење на народните лекови, консултирајте се со вашиот матичен лекар!