Постапката е многу едноставна:

Сварените јајца ставете ги во посветла нијанса на боја. Извадете ги и оставете да се исушат, ставете ластичиња во каква што сакате форма, а потоа ставете ги во потемна нијанса. Доколку сакате може да ставите и уште една – потемна нијанса и така ќе добиете јајца обоени во три бои!

Доколку немате толку време, првите ластичиња можете да ги ставите врз белите јајца, а потоа да ги обоите во само една боја.

Погледнете го видеото: