Home печено месо Прасечкотого печам во рерна како професионалец…Крцка одозгора, а внатре е меко, сочно...

Прасечкотого печам во рерна како професионалец…Крцка одозгора, а внатре е меко, сочно и се распаѓа…

Прасечкотого печам во рерна како професионалец…Крцка одозгора, а внатре е меко, сочно и се распаѓа…

ОВА Е ТАЈНАТА ЗА КРЦКАВО И СОЧНО ПРАСЕЧКО: Ви требаат само 2 состојки за месото да биде СОВРШЕНО – подобро од фурна!…Испечете го по овој рецепт и нема да се покаете! Еве што ви е потребно според рецептот на Валентина:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

4 кг свинско месо
200 г сол
500 мл пиво
100-150 г свинска маст

ПОСТАПКАТА опишана во детали можете да ја прочитате ОВДЕ:

Видеото можете да го погледнете ОВДЕ:

СВИНСКИОТ ВРАТ се распаѓа кога ќе го испечам вака, само се одвојува месото и е меко како локум

Како да испечете месо на вода со 1 лажица масло во рерна, а исто како под сач

Целата тајна е во маринадата: Рецепт за празнични наjсочни ребра