ПОЛНЕТИ СМОКВИ

Потребно:

-суви смокви

-мед

-ореви

Подготовка:

Исечканите ореви се мешаат со медот. Смоквите ги засекувате и ги полните со оваа смеса. Ако сакате дополнителна енергија, посебно во зима и пролет, ова е одличен рецепт.

Смоквите се богати со витамини, минерали и влакна кои го подобруваат варењето, а високиот процент на јаглехидрати дава енергија.